“NEĆE S VAMA BITI ZADOVOLJNI NI ŽIDOVI NITI KRŠĆANI SVE DOK VJERU NJIHOVU NE PRIHVATITE!”


"DEDA MRAZ"

“DEDA MRAZ”

LAŽI I OBMANE

Rekao je Uzvišeni Allah:

“NEĆE S VAMA BITI ZADOVOLJNI NI ŽIDOVI NITI KRŠĆANI SVE DOK VJERU NJIHOVU NE PRIHVATITE!  RECI: “DOISTA JE ALLAHOV PUT, PRAVI PUT!” (Kur'an, El-Bekare, 120.)

Lagali su nas da je Nova godina međunarodna. Nije! Nova godina koja nam se prodaje kao međunarodna je, ustvari, SILVESTROVO, po uzoru na kršćanskog sveca SILVESTRA. Prošetajte evropskim metropolama u ovo vrijeme i vidjećete kako nazivaju Novu godinu. Silvester ist nur einmal im Jahr Obmanjivali su nas sa nostalgičnim DJEDA MRAZOM. Taj sihr za djecu je, u stvari, SVETI NIKOLA, kršćanski svetac iz plejade mnogih koji su se uvukli u naša srca i umove. Sva scenografija darivanja poklona, paketića, ostavljanja istih u čizmice, čarape, ubacivanja kroz krov, vezana je za sveca NIKOLU. Kršćanskog sveca, naravno. Kičenje jelke uveo je MARTIN LUTER, kršćanski reformista i osnivač i utemeljitelj trećeg ogranka kršćanstva-PROTESTANTIZMA. Njegov običaj kićenja jelke prihvatili su, kasnije, i katolici i pravoslavci (a Boga mi i muslimani), premda se u mnogim postavkama kršćanstva sa njim ne slažu. Nemamo ništa protiv gorenavedenog, da se razumijemo, ali moramo naglasiti da su ovo su kršćanski (hrišćanski) običaji i njihova praksa. Muslimani sa ovim nemaju ništa zajedničko! Koliko još treba ratova i koliko nas još treba biti pobijeno, o narode moj, o Bošnjaci, da bismo nešto shvatili i da bismo razumjeli??! Mi, zaista, više ne možemo i ne smijemo se ponašati u stilu- HOĆEMO DA ŽIVIMO ALA FRANKA, A DA SE KOPAMO, KADA UMREMO, ALA TURKA! Ne želim kazati da našoj djeci ne trebaju paketići. Ali darujte im paketiće za muslimansku Novu godinu i za dva Bajrama. To su tri paketića u godini. Kršćanska deca dobijaju samo za Silvestrovo. Upitajte svoju djecu šta je bolje, ako vi ne možete zaključuiti; 3 ili 1? Naravno, u smislu paketića i poklona. Na kraju, kazao je Allahov poslanik, Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, u vjerodostojnom hadisu:
KO OPONAŠA JEDAN NAROD, ON NJEMU I PRIPADA.”
Bilježi imam Ahmed.

JA VAM NE ŽELIM NAREĐIVATI ONO ŠTO SAM NE RADIM. NE ŽELIM DRUGO, OSIM POPRAVITI STANJE KOLIKO MOGU, A USPJEH MOJ SAMO OD ALLAHA ZAVISI. NA NJEGA SE OSLANJAM I NJEMU SE OBRAĆAM. I NA ALLAHA NEKA SE OSLONE VJERNICI!

Autor: Sanin Musa decembar, 2013.god.

One response to ““NEĆE S VAMA BITI ZADOVOLJNI NI ŽIDOVI NITI KRŠĆANI SVE DOK VJERU NJIHOVU NE PRIHVATITE!”

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s